Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mobil aktívszenes vízszűrő

 

2010. október 30.-án az 5 literes oxigénszifon mellett bemutattuk csapra szerelhető mobil aktívszenes vízszűrőnket.

Kép Ezzel az egyszerűen felszerelhető eszközzel a csapvízben található klór szűrhető ki olyan mértékben, hogy az oxigénszifonnal elkészített szuperoxigenizált víz íze mentes lesz az oxigén által felerősített kellemetlen klóros íztől.

A víz fertőtlenítése során a klór kémiai reakcióba lép a vízben lévő szerves szennyezőanyagokkal, aminek következtében a tanulmányban vizsgált trihalogén-vegyületek (klórozott szénhidrogének, metánszármazékok, daganatkeltő vegyületek, klóraminok, kloroform) is keletkeznek. Különböző állatkísérletek alátámasztották, hogy a trihalometán-származékok határérték feletti megjelenése az ivóvízben magasabb arányban okozhat szív- és érrendszeri betegségeket, de felelős lehet daganatos betegségek (főleg emésztőrendszeri daganatok, hólyagrák, prosztatarák), és egyes allergiás kórképek (asztma, pollenallergia) kialakulásában is. (Forrás: http://www.tegye.com/node/322)

KépAz aktív szénnel működő háztartási vízszűrők megkötik az oldott szerves anyagokat, ezért alkalmasak a klórozási melléktermékek eltávolítására, a klóros mellékíz ártalmatlanítására, és más kellemetlen ízektől, szagoktól, vizet színező vegyületektől is megszabadítanak, sőt az egészségre káros anyagok közül az arzént is eltávolítják - mondta korábban az [origo]-nak Sebestyén Ágnes, az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízbiztonsági Osztályának munkatársa.

Kép Az aktív szenes vízszűrőt a konyhai csap szűrőbetétjének eltávolítása után annak helyére lehet a beépített csavarral egyszerűen felrögzíteni. A szűrő a tartozék átalakítók segítségével a hazai kereskedelemben kapható legtöbb fajta csapra felszerelhető. A felszereléskor a hónap jelzőn be kell állítani, hogy melyik hónapban vásároltuk a vízszűrőt, ill. melyik hónapban cseréltük ki a szűrőbetétet, hogy a szűrőbetét cseréjét legfeljebb féléves periódusokként sose felejtsük el elvégezni.

KépHa mosogatunk, vagy kezet mosunk a kerek átkapcsolót UNFILTERED, tehát SZŰRETLEN állásba kell kapcsolni. Ha viszont ivóvízet veszünk a szűrővel felszerelt csapunkról, akkor a kerek átkapcsolót FILTERED, tehát SZŰRT állásba kell kapcsolnunk. Ügyeljünk, hogy SZŰRT állásban nehogy meleg vagy forró vizet engedjünk az aktív szűrőn keresztül, mert az károsíthatja az aktív szénszűrőnket.

A mobil aktívszenes vízszűrő ára 15.500 Ft. A vízszűrőt internetes vagy telefonos megrendeléssel, 2.500 Ft-os kiszállítási díj felszámolásával postai utánvéttel vásárolhatja meg. Megrendelés

KépA mobil vízszűrőhöz cserebetét is kapható. A cserebetétet kettes kiszerelésben 6.000 Ft-os áron forgalmazzuk. Így féléves periódusokban számolva évi 6.000 Ft-ért nyerünk az iváshoz csökkentett klórtartalmú, jó minőségű ivóvizet. Ez hetente 115 Ft-os árat jelent az alacsony klórtartalmú vízért!

Ha később az a vevőnk, aki aktívszenes szénszűrőt vásárolt, a nagyságrendekkel tisztább vizet biztosító fordított ozmózis (RO) rendszerű víztisztítót vásárolja meg tőlünk, az aktívszenes szénszűrőt visszaszolgáltatva annak árát kedvezményként számítjuk be a fordított ozmózis vízszűrő berendezésbe.

Aktívszenes vízszűrőnket oxigénszifonos csomagban, vagy anélkül is megrendelheti a Megrendelés menüpont alatt.